Det svänger

Efter nyårsfirande i Kåbdalis med Linas premiär i backen har hon beslutat åka mer slalom. Det VAR ju faktiskt kul, precis som mamma sade.

(En parentes: nu kan jag nöjt minnas Lina tre år, som för första gången cyklar runt på tvåhjuling med stödhjul, glatt sjungandes ”mamma har alltid rätt”. Åter igen hade mamma rätt. Precis som med skoteråkning, båtfärder och skridskor. Och glöm inte tolkningen med bob bakom skoter. Mycket trevligheter finns att upptäcka för barn som inte upptäckt sådant ännu.)

Nåja, efter beslutet att slalom trots allt är kul, så har ungen efter många om och men även gått med på att pröva backen i vår egen kommun. Kåbdalis i all ära, men det är lite långt bort för att åka varje kväll och helg, särskilt som pappan ifråga inte har tillgång till helghus på skidorten som vi. Kort sagt: av transportpraktiska skäl väljer vi den närmsta backen.


En ny liftstuga finns också i år. Här kan du köpa liftkort och även hyra utrustning. I år har vi utökat antalet snowboards för uthyrning och även slalomskidor för de minsta barnen.

Avgifter för Kanisbacken 2011 / 2012
Dagkort (oavsett ålder) 90 kr
Kvällskort (oavsett ålder) 75 kr

Årskort
Ungdom 7-19 år 500 kr
Vuxna 700 kr

Barn under 7 år gratis i målsmans sällskap.

Läs mer på hemsidan som uppdateras med aktuell information om bland annat öppettider.

När vi sett att backen öppnade idag kom vi på att det även kan vara idé att fixa skidor. Där finns den verkliga trotjänare; jag hyrde skidutrystning på Skifix redan när jag lärde mig åka -93. De kan sin sak. Rekommenderar besök där om du som jag vill slippa chansa på att du köpt rätt utrustning, och vill slippa byteskarusellen som uppstår varenda år då ungen växt ur grejorna.

Man hyr för två år i taget, det kostar från 695 kr och för en ynka hundring får man byta upp sig i storlek nästa säsong. Helrätt tänk Skifix! Hyra hjälm kostar från 150 kr.

Väntar du på att din unge också ska börja gilla slalom? Tvinga lite, det funkar. Och barnet tackar dig sedan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s