We lost a man

Idag dog en svensk soldat i Afghanistan.

En svensk soldat hemmahörande i Stockholmsområdet stupade i Afghanistan på lördagen. Soldaten fanns i en pansarterrängbil (Patgb 203) som sprängdes av en hemmagjord sprängladdning (IED).
_____________________________________________________________________________

Samtidigt som jag känner för de anhöriga är jag tacksam att det inte var i Kosovo. Visst är riskerna mindre där, men man oroar sig ändå. Tur att Mika trots sitt korkade beslut att göra utlandstjänst ändå valde det lugnaste området. Nu ska vi bara hålla andan i fem och en halv månad till innan man kan slappna av.

Många kan tycka att det är löjligt att jämföra två så olika platser med så olika status. På den ena platsen är det osäkert läge, med upprepade oroligheter nästan varje vecka, och på det andra är det lugnt och har varit det länge. Min åsikt är att det finns en orsak att vi har svenska soldater i Kosovo, och då får vem som helst säga annorlunda.

Mika kommer inte hem till jul, utan han kommer hem i mellandagarna. Extra tråkigt eftersom att jag och Lina firar jul ihop i år. Frågan är bara var vi ska vara och med vem. Vi pratade om det ikväll och kom fram till att det är väldigt synd att inte kunna dela julen med honom. Jaja, man hittar väl alltid på något, men nog är det lätt att fastna i ett negativt tänkande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s