Snart är det jul, här i vårt hus …

Jultidningar har kommit hopp trallalala. Igår landade Bra förlags och Fem förlags erbjudanden om att sälja jultidningar i vår brevlåda. Lina blev eld och lågor, hon har tydligen velat sälja redan i fjol? Jag som trodde att man skulle vara betydligt äldre än myndiga sju år när man äntrar banan som försäljare? Jaja, säger pappa ja så går det bra för mig med.

Självklart sade Linas braiga pappa ja – och arbetet drog igång. Igår hann hon med att skaffa sig fyra kunder, och idag det dubbla! Gissa om man är stolt som mamma då? Även om man får skjutsa runt lite till småbyarna runt om så är det rätt kul att minnas hur spännande det var när man själv var i branschen. Tävlingsnerverna. Rädslan att få ett nej, och lyckan när någon köpte mer än en sak från katalogen!

Idag finns dock lite fuskknep att ta till – Facebook och mass-sms är trevliga hjälpmedel när man ska hinna hitta kunderna innan de hunnit handla av något annat gulligt barn som blinkar med hundvalpsögonen.


En egen TV på sitt rum? Klart hon vill ha det!

Lina satsar på fräcka premier, hon har redan kommit till en nivå där hon kan få en videokamera, men hon är lite mer sugen på en egen mobiltelefon eller en platt-TV till sitt rum. TROTS att hon faktiskt sover i mitt rum nu när Mika är borta så mycket. Smart unge. Vi får se hur mycket hon hinner sälja för innan det är dags att lägga ordern.

Pengarna hon tjänar planerar hon ska gå till att köpa en egen hund. Vi får se hur det blir med den saken, en mops är det hon vill ha. De kostar rätt många slantar, så det tar lång tid att spara – fördel när man som förälder inte tycker att det är riktigt dags med ett till djur ännu.

Är du sugen på att hjälpa Lina mot mål så hojta till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s