Sommar, sommar, sommar!

Idag blev det midsommar igen. Trots våra svårigheter att bestämma aktivitet så blev det rätt bra ändå. Först var vi en snabbsväng i Älvsbyn, där vi fuskade till det med mjukglass till frukost. Fridas favvo-frulle för dig som undrar. Sedan åkte vi hem, packade i ordning vår nyligen inhandlade matsäck och drog till Norra Europas största obundna fors – Storforsen. Här finns klipphällar som värmts av solen, naturstigar kombinerat med handikapp- och barnfamiljsvänliga spänger och framför allt – strålande sol från klarblå himmel!

Hundarna följde såklart med, även Micke och Steve som vi barnvaktar medan deras mattar är i Danmark på Världsutställning. Micke är den skötsamma av de tre, han trippade så fint vid sidan utan att märkas det minsta. Vina ville på upptäcktsfärd och Steve njöt i fulla drag av att vara på ett av mattes favoritställen. Det verkade minsann som att han visste vart vi var.


Från vänster: Micke mask slappar och svettas lite, Steve håller koll medan kompisarna vilar, Steve kikar fram under sin schyssta frilla, och så försökte Micke klä ut sig till en myrstack. Tror jag.

Och så en liten bildserie då Vina badar bland klipphällarnas vattenfyllda svackor och brusande småforsar. Hon som inte skulle bada innan utställningen …På vägen hem stannade vi till hos Mikas bekanta i Vidsel, sedan kom vi hem, käkade sommarsallad och Mika klippte äntligen gräset. Detta med gräsklipparen som tycks ha drabbats av en förbannelse eller två. Varje gång den ska igång måste den skruvas isär, flirtas med, skruvas ihop, stampas på, skruvas isär igen, sättas samman och sedan – om man har tur – så startar den på andra draget. Eftersom att den saknar ljuddämpare lever den rövare, så det är hörselkåpor på, och hundar och katter inomhus som gäller. Det glammar lite väl mycket i hundgården annars.

Nu väntar soffläge, kanske lite TV- och datatid och sedan är detta årets midsommar över. Rätt bra att fira midsommar med just sommarvardag. Passar Frida perfekt.

GLAD MIDSOMMAR!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s