Fortsatt aktiva dagar …

I morse skjutsades Mika till Kallax för vidare färd mot huvudstaden. Han skulle se AC/DC live tilldsammans med några bröder och en svåger. Han har sett fram emot det hela, och när jag pratade med honom ikväll efter konserten var han nöjd med själva upplevelsen men tyckte att det var trist att inte ha haft sittplats.

När jag och mamma lämnat Mika på flygplatsen åkte vi vidare till Storheden, där vi inledde med frukostfika, sedan köptes diverse trädgårdstillbehör. Vi har hunnit besöka Coop, JULA, Jysk, Blomsterlandet, Fagernäs Handelsträdgård, Vittjärvs handelsträdgård, Plantförsäljningen vid rondellen – Astrant plant tror jag det hette, Konsum i Älvsbyn och så raggade vi förbi min mosters nyköpta hus. Där ser det fint och välskött ut. Kul att ta över en sådan tomt!

Här får ni en utvärdering efter dagens intryck:

JULA
Här finns några olika prisklasser på bland annat bevattningssortimentet. Bra med alternativ till Gardenas ibland dyra lösningar. En härlig butik med gott om inspiration för en kreativ besökare.

Aktuella erbjudanden:
inga?

Dagens inköp: fler krukor (eg. stora baljor) till växthusets tomater och gurkor, två holkar och lite kontorsmateriel. Mamma hittade bevattning till två av sina rabatter.

Coop
Har det mesta inom bygg och trädgård till konkurrenskraftiga priser. Fina plantor under försäsongen, mot slutet har det hänt tidigare år att det är torra och vissna blommor, men idag var det kanonfina exemplar av de perenner och buskar vi såg. Fridas köparnerver sprätte men jag lyckades hejda henne.

Aktuella erbjudanden:
Pyramidthuja 79 kr
Klätterros ‘New Dawn’ 99 kr
Stora perenner i 3-liters kruka 100 kr

Dagens inköp: inget idag, men jag ska hit igen!!!


Blomsterlandet
Stor och ljus butik med inomhusväxter inomhus, sommarblommor ute under glastak, och perenner i det fria. Fina plantor och normalpris på det mesta. För dagen sämre ordning än det brukar vara.

Aktuella erbjudanden:
3 kryddväxter för 100 kr
Stora perenner i 2-liters kruka 99 kr
3 små perenna växter för 10 kr/st

Dagens inköp: En drös kryddor till mig och en hel del perenner till morsans numera tomma rabatt. Ex. Gillenia, krypnejlika, fjällbrud, kransveronika, liten plymspirea, osv. Bilder kommer troligen senare, när det är planterat.

Växtriket
Vi skippade Växtriket idag för att de tidigare slarvat så mycket med vattningen av sina uteplantor, med följden att de ser ledsna och griniga ut. Härlig butik för inomhusväxter dock.

Fagernäs Handelsträdgård (BoGrönt)
Härifrån kommer varje år en A5-katalog med lockande bilder av vackra perenner. Första besöket här för både mig och mamma. Butiken höll tyvärr inte måtten efter förväntan, även om det fanns gott om trevliga tillbehör. Slitna växthus och plantor som antingen såg fina eller rent ut sagt katastrofala ut. Träd och buskar var hyfsat trevliga i skick.

Dagens inköp: inget

Vittjärvs Handelsträdgård
Här har vi heller aldrig varit, bara passerat skylten någon enstaka gång. Trevliga växthus som fyllts med sommarblommor till bra priser. Här satsas på att exponera plantorna på ett för ögat smaskigt sätt. Mängder av färgglatt ögongodis, arrangerat i stora grupper för att locka till köp. En liten perennavdelning utan prismärkning finns också, men den var tyvärr inte så imponerande.

Aktuella erbjudanden:
Sommarblommor från 15 kr, ex. Petunia

Dagens inköp: två dagliljor i rosa.


Astrant Plant
Försäljaren borde gå en kurs, men blommorna ser fina ut, tyvärr sällan prismärkta. Det leder till en del prisfrågor som stjäl säljtid = besvärligt för både kunder och försäljare. Fina plantor som vattnas i ordning.

Aktuella erbjudanden:

inga?

Dagens inköp: inget

Konsum Älvsbyn
Trotjänaren har även i år pallvis med möjligheter staplat för försäljning. Inga perenner, ett fåtal sommarblommor, men drivor av fröer och jordar.

Aktuella erbjudanden:
5 säckar plantjord eller kogödsel för 135 kr. Blanda som du vill. Ord. pris 39 kr/st

Dagens inköp: Tidskriften Allt om trädgård, kobajs och hönsgödsel såklart.

SUMMERING:
Norrbottniska köpställen är bäst när de tillhör rikstäckande kedjor. Då säkerställs kvalitet på såväl varor som tjänster, kompetens och framför allt kundvård. Det kostar inget att vara trevlig, och kunderna känner sig välkomna tillbaka.

Dagens
… Hiss: Blomsterlandet, Coop, samt Blommor och Tings sommarblomsförsäljning.
… Diss: Växtriket, Fagernäs

Kvällen har ägnats åt växthuspiffing, ska fotograferas imorgon.
Välkommen åter!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s