Kroppsspråk

Idag har kursen jag går handlat en hel del om kroppsspråk, vi har fått en ordentlig grund så att vi lättare ska förstå de grundläggande priciper som ständigt yttras när människor möts.

Intressant att en hanne som sänder ut signalen styrka och potens uppfattas helt olika beroende på vem mottagaren är. Utstrålar han detta till en kvinna blir hon troligen sugen att fortplanta sig, medan män ser samma signaler som hotande och utmanande. Intressant.

Ytterligare kunskaper som spolade in i hjärnan var vetskapen att ”allt som växer lever och allt som lever, det växer”. Det innebär att även växter lever. Inte så konstigt kanske, men även växter har kroppsspråk. Undrar vad som kom först, växternas eller djurens kroppsspråk? Gissar på det förstnämnda, men det blir lite hönan eller ägget-varning här.

Att figurerna ovanför förutom sin hängiga uppsyn dessutom vänder sig inåt, mot varandra och vänder ryggen åt allt annat än det ledsna och uppgivna visar bildspråkets makt. Bildens ”kroppsspråk”. Prova  att byta plats på figurerna och uttrycket ändras drastiskt. Det nedre arrangemanget utstrålar plötsigt uppgivenhet istället för enbart sorg. Nu klarar personen plötsligt inte ens att se den vissnade blomman.

Vill du vara en glad, öppen och sprallig person kan det räcka med att du börjar tänka på dig själv på det viset. Öppenhet kan utstrålas på flera sätt, men det enklaste är att använda kroppen och strunta i att vara negativ. Positiva tankar, öppen attityd och du blir redo att omfamna världen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s