Frukostkemi

Högstadietidens introduktion av lackmuspapper var intressant. En stund. Tills dess att jag kollat att denna PH-indikator verkligen talade sanning. Vi vet att citroner är sura, så när lackmuspappret bekräftat detta sjönk intresset, för att bli mer intressant när vår lärare berättade att även saker man har hemma kan fungera på samma sätt. Kokt te är en av dessa PH-indikatorer; tillsätt citron och teet ljusnar. En dutt honung som är så vanligt i koppen så här i förkylningstider får till följd att teet mörknar.

Undrar om teet även kan avslöja sinnesstämningen på den som avnjuter det? Om personen ifråga till exempel är på ett särdeles surt humör? hmm. Tål att tänkas på.

För den som vill fördjupa sig i frukostkemi bjuder wikipedia på följande listade naturliga PH-indikatorer:

Växt Syra Bas
Blåbär (saft)
Rödkål (saft eller kokspad) rosa grönt
Te (kokt) färgen ljusnar
Hibiskusar röd grön
Jasminer gul mörkbrun
Rödklöver rosa-orange ljusgul
Nypon gul mörkgul
Hallon ljusgul mörkt brunaktig
Grönmynta ljusgul mörkt gulgrön
Kamomill ljusgul klargul
Eucalyptus färglös gulorange
Lakritsrot mjölkigt ljusgul gulorange
Lavendel rosa grön
Mandarin röd grön
Kanel röd/orange grön
Timjan orangegul indigoblå

Nu ska här avnjutas honungste.
Nöff.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s