Aries…

Snubblade över detta, det stämmer väl inte alls särskilt bra? Eller? Kanske ganska typisk? Man kan bara fnissa åt sådant här, men det är faktiskt kul att det är så många saker man känner igen sig själv i.

Eftersom att jag uppenbarligen är ett eldtecken och Mikas element är luft – betyder det att jag lever av honom då? Eller att jag är tillåten att göra det? Elden behöver ju syre för att överleva, betyder det i sin tur att jag behöver honom för att överleva? I så fall borde det vara en av orsakerna till att vädurar ofta gifter sig rikt. Tyvärr förefaller Mikas konto inte så välfyllt, och jag misstänker att jag är dyrare i drift än han trott. Jag har ju lite exklusiv smak för vissa saker…

Oj så tjorvigt det här blev. Oavsett så är han ju ändå en härlig kille som jag haft tur att träffa. Oavsett om jag blir arg på honom ibland eller ej. Oftast hettar det ju mer när man känner att man kan slappna av i varandras närvaro. Och med tanke på hur arg jag kan bli så borde ju Mika ta det som en komplimang? Eller? Haha det här blir ju bara värre och värre! Vi kan ju i alla fall lära oss att jag trivs med Mika och vi har båda våra sidor.

På återseende!

VÄDUREN

NYCKELORD: Ivrig/Energisk
HÄRSKARE: Mars
ELEMENT: Eld
TIDSPERIOD: 21/3-20/4

Den typiska Väduren är en utåtriktad, spontan och ivrig till sin läggning, alltid full av energi och entusiasm. En enkel och rättfram personlighet som ger ett fräscht och naturligt intryck – en frisk fläkt i vardagen! Pionjäranda och äventyrslust hör tecknet till, liksom behov av spänning och dynamik i tillvaron. Vädurmänniskan älskar utmaningar och tar gärna chanser. Hon tycks ha obegränsade energiresurser och ett ständigt behov av något nytt att bita i, en riktig igångsättare. Men det är inte alltid Väduren hinner fullfölja det hon föresatt sig, eftersom denna ivriga individualist ideligen hittar nya spännande projekt att sträva mot.

Här finns en inneboende "jag först"-mentalitet och ett stort aktivitetsbehov. Väduren har mängder av kraft och energi som behöver få utlopp. Omväxling och fysisk aktivitet är nödvändiga ingridienser i vardagen, och framgångar i idrottsliga sammanhang är inte ovanliga.

Ett behov av att hävda såväl sina åsikter som rättigheter är utmärkande. Väduren är inte rädd för konflikter utan är beredd att slåss för sina principer. Tendensen att rusa in i saker och ting gör att hon ibland kan upplevas som en aning burdus och gåpåig. Denna eldsjäl har ett högt tempo i sina handlingar och förväntar sig omedelbara resultat.

Planeten Mars är tecknets härskare, vilket gör Väduren till den naturliga ledaren, fylld av mod och handlingskraft. Viljestyrka och framåtanda hör tecknet till, och Väduren har ingenting emot att styra och ställa med omgivningen, varför hon ger ett bestämt och säkert intryck. Den ivriga, tempramentsfulla läggningen kan emellertid resultera i att reaktionerna iblnad går till överdrift.

Vädurmännsikan bör se upp, så att hon inte i ren obetänksamhet kör över andra med all sin iver och entusiasm. Tålmodig eller speciellt uthållig kan man inte beskylla Väduren för att vara, men å andra sidan finns här stora fonder av ärlighet och initiativanda – raka rör och öppna kort är Vädurens paroll.

Människor präglade av detta eldiga, temperamentsfulla tecken kan ha svårt att trivas i underordnad ställning, varför de i regel söker sig något självständigt eller arbetsledande yrke. Om ledarbegåvningen och entusiasmen används på rätt sätt, har Väduren förutsättningar att bli en verklig kraftresurs i arbetslivet. Arbetsuppgifterna får gärna innehålla rikligt med utmaningar, eftersom Väduren i grunden är en tävlingsmänniska!

Fysiskt associeras tecknet med huvudet. Tendensen att rusa iväg och åta sig för mycket gör Väduren predestinerad för spänningshuvudvärk, varför det är viktigt för denna eldsjäl att lära sig koppla av en smula emellanåt.

MEN vänta, det finns mer… hittade allt detta om mig själv också, och jag skrattar igenkännande åt det allra mesta i den här texten!

ALLT JAG VILL HA ÄR MITT!

Eldtecken, styrs av planeten MARS Zodiakens superkvinna, stark, rebellisk men ändå feminin. Hon har en jagstyrka som få och ett snabbt intellekt. Hon är aktiv och företagsam, hon älskar livet och sig själv!

Metall: järn eller stål
Färg: Rött i alla nyanser
Ädelsten: diamant, rubin, bergkristall
Smycken: röda stenar, främst rubiner. Stora och maffiga klockor
Blomma: tulpan, tistel, tusensköna, luktärt
Parfym: Orientaliska kryddiga dofter såsom magnolia, sandelträ och citron
Lyckodag: tisdag
Lyckotal: 8
Favoritlektyr: historiska romaner
Favoritmusik: pop med dundrande slagverk och trumpeter
Romantiska möten: på en solvarm strand eller på fällen framför den öppna spisen!
Erogena zoner: Den vackert välvda bysten
Mest framträdande: Uttrycksfulla, flirtiga ögon och perfekta tänder
Det bästa och det sämsta: Du är ett älskvärt barn med stora nyfikna ögon, attraherar de flesta, men du bryr dig inte ett skvatt om människors känslor!

KARAKTÄR: Utpräglad pionjär, den borne agitatorn. Född ledare, i besittning av okomplicerad framåtanda, ibland en direkt olidlig egoism och egocentricitet, ”först jag”! Rättfram och omedelbar, öppen och tillgänglig, föga intresserad av detaljer, dålig diplomat och urusel lögnare, häftigt uppbrusande men genast god igen och aldrig långsint. Besitter stort mod, är likgiltig för faror, djärv och dristig, som bilförare närmast fartdåre! Har svårt att erkänna ett misstag och stöter sig lätt med folk. En företagsam och läraktig handlingsmänniska, viljestark, ärelysten och energisk med ett orubbligt självförtroende. Livlig och ombytlig, tröttnar lätt när något hakar upp sig, lockas av nya ideer men tycker illa om trist rutinarbete.

INTELLEKT Ofta begåvad och alltid mycket rörlig, har lätt att fatta snabba beslut och drar snabba slutsatser. Ideerna formligen trängs i hennes huvud. Hon är gärna glömsk i småsaker, glömmer namn, opostade brev o dylikt.

DUKTIG PÅ ATT SÄTTA ANDRA I ARBETE Väduren trivs inte alls med att stå i skuggan, utan vill ha ett arbete där den egna personen hamnar i centrum. Du är mycket gärna chef. Du är skicklig på att hålla ordning och sätta andra människor i arbete.
Du är en hård men bra chef, som blir omtyckt av alla utom latmaskar. Själv är du då sannerligen inte lat, utan gör ofta mer än din beskärda del av arbetet.
Raster är inte viktiga för dig. Du är betydligt bättre på att leda än att samarbeta och du kan vara väldigt aggressiv om du hamnar i bråk. Din toleransnivå när det gäller andra människor är också sorgligt låg, och i ett arbete där man måste samarbeta är det lätt att du kommer på kant med dina arbetskamrater.
Satsa på ett arbete där chansen att få leda och bestämma är stort. Du kan också välja att ”starta-eget”. Du avskyr att ge dig och är van att kämpa till du får som du vill.

Yrken där man ofta träffar Vädurar som trivs är:

 • Arbetsledare på företag
 • Alla sorters chefer
 • Redaktrör
 • Lagledare
 • Rektor
 • Militär
 • Lärare i praktiska ämnen
 • Föreståndare
 • Läkare
 • Politiker
 • Egenföretagare
 • Frisör

EKONOMI Välutvecklat ekonomiskt sinne, söker nästan alltid skaffa sig extra inkomster genom bisysslor. Blir lätt optimistisk i pengafrågor och bör därför lägga upp en solid budget och sparplan.Låter aldrig ett förmånligt sälj- eller köptillfälle gå ur händerna. Gifter sig ofta rikt.

SÄTT ATT VARA I besittning av satirisk humor, specialist på avväpnande repliker, impulsiv och charmerande. I sällskapslivet kan hon vara egoistiskt opålitlig och i sista stund t.ex tacka nej till en middag, om hon blivit inviterad till något trevligare!

KROPP OCH HÄLSA
Din kropp: Även om du är under medellängd så ser du längre ut eftersom du har en rak hållning. Den typiske Väduren har en smidig och muskulös kropp med breda skuldror och smala höfter.
Bästa träningen: Din inbyggda tävlingsanda och ledarförmåga gör att du bör ägna dig åt lite tuffare bollsporter där du får utlopp för all din överskottsenergi. Aerobic och motionscykling är också bra för dig.

SLAPPNA AV OCH ÄT SELLERI!
Huvudet är Vädurens känsligaste kroppsdel. Det inkluderar även nacken, käkarna, tänderna och ögonen. Väduren får lätt huvudvärk och ont i nacken, ofta pga stress och överansträngning. Hon har alltid flera järn i elden samtidigt och håller ett högt tempo i tillvaron. Hon kan få bekymmer med ögonen och njurarna och blir ibland tidigt döv. Ofta inträder tidig sexuell impotens.
Väduren riskerar att bränna ut sig. Speciellt om hon slarvar med maten, vilket är lätt hänt när man ständigt är i farten.
Det häftiga temperamentet får adrenalinet att flöda och Väduren brusar ofta upp. Högt blodtryck är vanligt i detta tecken.
Ett gott råd till en typisk Vädur är att försöka dra ner på takten. Träna avslappning och bygg upp kroppen med näringsrik mat.
Speciellt viktigt för Vädurar är mineralet kalium, som finns bla i bönor, grönkål och nässlor. Brist kan orsaka huvudvärk och depressioner.

VIKTEN Väduren är mycket aktiv och har oftast stark fysik. Hon har därför god aptit och äter rejält. Inte sällan väger Väduren några kilo mer än genomsnittet, men det brukar passa Vädurens stabila kroppsbyggnad. Viktproblemen är av tre slag: Det vanligaste är att hon fått smak för sötsaker, äter för mycket konfekt, godis, chips och kakor. Därefter kommer att hon varit sjuk och tvungen att ta det lugnt, men behållit sin goda aptit under tiden och därför ökat i vikt. Det tredje och mest ovanliga är att hon råkat ut för något som förstört hennes i vanliga fall solida självförtroende, så att hon tror att hon har övervikt när hon i själva verket inte har det.
Väduren har gott om energi och mår bra av motion. Däremot mår hon mycket dåligt av att inte äta. Bant därför inte, utan ät rejält men inga sötsaker. Undvik feta maträtter och för mycket salt.

EROTIK
Vädurskvinnan älskar i allmänhet sex och en bättre älskarinna får man leta efter. Hon har bråttom genom livet och det är mer regel än undantag att hon trasslar in sig i komplicerade kärleksförhållanden när det från början handlat om bra sex. Sexuellt är nästan inga lekar främmande för denna erotiska virtuos. En blyg Kräftkille såväl som en erfaren Tvilling kan få henne intresserad. Hon attraheras både av att få agera sexlärarinna och att möta en jämlike i sängen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s